WRAP MET MAKREEL

Ingrediënten voor 2 personen (5 à 6 wraps)

  • 6 wraps
  • 50 gr rucola
  • 2 grote tomaten
  • 1 courgette
  • ½ komkommer
  • 1 klein blikje mais (140 gr)
  • 1 gerookte makreel
  • 3-5 el mayonaise of (arachideolie, mosterd, eigeel als je ze vers maakt)
  • 2 el sambal (of meer naar eigen smaak)

Bereidingswijze

Groentjes en makreel

  • Snijd de courgette in blokjes van 1 op 1 cm en wok een 5-tal minuutjes in een wok met wat olijfolie (en laat afkoelen)
  • Snijd ondertussen de tomaten in blokjes (haal het vruchtvlees er uit)
  • Snijd de komkommer in schijfjes
  • Pluk de makreel in middelgrote stukjes

Sambal mayonaise

  • Klop het eigeel los
  • Voeg 1 tl mosterd toe
  • Voeg druppelgewijs en al roerend de olie toe tot je een dikke massa bekomt
  • Voeg 2 tl (of naar eigen smaak) sambal toe
Wrap
  • Bak in een pan de wraps gedurende 30 seconden in een droge pan
  • Leg de wrap op een bord, bestrijk met de sambal mayonaise en schep er het rucola/tomaat/komkommer/courgette/mais/makreel mengsel op