GEROOSTERDE AUBERGINES MET FETA EN GEITENKAAS

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 aubergines
  • 1 granaatappel
  • handvol cashewenoten
  • handvol pompoenpitten
  • 60 gr fetakaas 
  • 20 gr zachte geitenkaas
  • 50 gr rucola
  • 4-5 el olijfolie
  • 2-3 el oregano (gedroogd)

Bereidingswijze

Aubergine roosteren

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijd de aubergines in plakken van een kleine centimeter.  Bestrooi ze met grof zeezout, leg er een keukenpapiertje op en iets zwaars (voorbeeld bord) en laat een 15-20 minuutjes liggen
  • Dep de aubergine droog (wrijf het zeezout er af), wrijf ze dan aan beide kanten in met olijfolie en kruid flink met oregano
  • Leg op de ovenrooster en gaar ze bruin in ongeveer 10-12 minuten
Noten en granaatappel
 
  • Bak de cashewnoten en pompoenpitten kort tot ze beginnen te bruinen en/of "poffen"
  • Rol de granaatappel enkele keren over het keukenblad en druk goed aan.  Halveer de granaatappel en schep de rode pitjes er uit.
Afwerking
  • Verdeel de rucola op de borden en druppel er wat olijfolie op
  • Schik de aubergine op de borden
  • Strooi de cashewnoten, pompoenpitten en granaatappel erover
  • Verkruimel de feta en leg wat "toefjes" geitenkaas op de aubergine zodat deze wat begint te smelten